Hovedsiden CV Vidar Nakling
www.nakling.no

Curriculum Vitae - Vidar Nakling

 

I tabellform:

Født 1950
Utdannelse Cand. mag. Universitetet i Oslo 1973
  Pedagogisk Seminar 1973
  Ettårig kurs ved Sjøkrigsskolen 1975-76
Microsoft Certified Professional, Windows, Office 1993,1995,1996
   
Erfaring Adjunkt Norge, Zimbabwe 1974,1977-1980
  Instruktør og systemprogrammerer Norsk Data 1981-1993
  Selvstendig næringsdrivende, konsulent, 1993 -
   
Annet Har vært aktiv i praktisk pistolskyting (NFPS) siden 1972, europamester 1980, 4 ganger norgesmester, 4 ganger nordisk mester, landslagskaptein 1980-1990

Og i 2005 - 2014: trener for verdensmesteren i praktisk pistolskyting Hilde Nakling, som er i ganske nær familie :-)

   

I prosaform:

Jeg har vært med en stund, siden midten av forrige århundre, og har sett det meste av IT-utvikingen både fra innsiden og utsiden. Det er et annet epos på disse sidene som er litt inspirert av det.

Utdannet ved UiO, streifet litt om både sivilt og militært til jeg slo rot i det som den gang var IT-Norges flaggskip, Norsk Data. Her fikk jeg bruk for både analytiske og pedagogiske evner, som jeg i all ubeskjedenhet er ganske godt forsynt med. Tilegnet meg store mengder spesifikk kunnskap som jeg ikke har noe bruk for nå om dagen, og store mengder generell erfaring som jeg drar nytte av hver eneste dag.

Intet tre vokser inn i himmelen, og da ND visnet hen begynte jeg i egen virksomhet og har fortsatt med det siden. Jeg arbeidet som instruktør, konsulent og lærebokforfatter med MS Office som hovedarbeidsfelt. Jeg skrev mange av lærebøkene til Siemens Business Services i den tiden de fremdeles holdt kurs. Jeg har også laget ganske omfattende systemer for DNB, Mattilsynet og Miljødirektoratet, og et par dusin andre oppdragsgivere.

Nå om dagen arbeider jeg litt med vedlikehold av gamle systemer, men tar ikke lenger nye oppdrag.  Jeg sitter ved skjermene mine hele arbeidsdagen likevel og pusler med primtallskonstellasjoner, fraktaler, kryptografi, blokkjeder og en rekke andre hobbyprosjekter som er gøyale å drive med og som det ikke er nødvendig å tjene penger på.

Jeg bor og har kontor i universitetskommunen Ås, er gift og har to voksne døtre.

Tilbake til toppen av siden


 

Copyright © 2018 Vidar Nakling

Microsoft and Windows are registered trademarks of Microsoft Corporation.