Hovedsiden Tjenester Web Vidar Nakling
www.nakling.no

Web-løsninger

Jeg liker å betrakte meg selv som godt utenfor Dot.Com-boblene, men selve nettet som informasjonmedium har jeg et godt forhold til. XML-løsningen til Oslo kommune er et eksempel. Men, om du leter etter en webdesigner som kan lage pulserende bilder, dynamisk grafikk, fanfarer og fyrverkeri, da skal du gå et annet sted.

Autorisasjonsregister for Mattilsynet

Er dett en webløsning eller en databaseløsning? Det blir stadig vanskeligere å plassere løsningene i båser.

Mattilsynet (tidligere Landbrukstilsynet) driver en database over alle som har tatt eksamen i håndtering av plantevernmidler (som jeg i all beskjedenhet laget i Access for noen år siden) Denne eksamenen, med tilhørende bevis, er en forutsetning for å kunne handle plantevernmidler og sprøytemidler til kommersiell bruk. Dette er en riksdekkende base med drøyt 50 000 personer registrert. Fra 2005 og fremover skal alle disse fornye eksamenen sin for første gang, samt at det blir mange nyregistreringer. Dette  foregår nå direkte fra landbrukskontorene i fylkene og kommunene.

Basen er konvertert fra Access til SQL-server. Grensenittet er laget i ASP.NET med Visual Studio.Net.

Foruten metervis med VB.NET-kode har jeg kost meg med snutter i javascript, direktekoding i HTML og stored procedures i SQL.

Fødselsnummer på XML

Når en ny innehaver registreres, slår brukerne bare inn fødselsnummeret (11siffer). Serveren slår så opp nummeret direkte i data fra folkeregisteret og fyller inn alle andre nødvendige personalia. Dette letter registreringen og kvalitetssikrer dataene. Oppslaget er en tjeneste som bl. a. IBM leverer, selvfølgelig etter mange runder med søknader, konsesjoner og avtaler. Denne tjenesten er også XML-basert. Vi sender over fødselsnummeret i en XML-streng på eget format og får personalia tilbake som en annen XML-streng.

 

 

 

 

Bevisene, små plastkort i kredittkortstørrelse, skrives ut av et eksternt firma, som henter data direkte ved å logge seg på den samme basen

 

Produktkatalog i HTML og Java

En leverandør av alarm og sikkerhetsutstyr (ingen hemmelighet hvem det er, se nedenfor) har en stor produktportefølje, hvor hvert produkt er beskrevet i en PDF-fil

De ønsket seg en applikasjon som kunne sendes til kunder og forhandlere med et enkelt system for å lete blant og vise frem produktarkene.

Løsningen ble laget FrontPage, med litt HTML-rammer og en del vanlige HTML-sider + vel 200 PDF-filer. En innkjøpt javamekanisme viser menyer basert på en tekstfil. Løsningen forutsetter at kunden har en noenlunde moderne webleser ( > IE 4.0) som kan starte Acrobat Reader og legge den automatisk inn i angitt ramme.

Rammverk i HTML, javabasert menysystem og Internet Explorer viser automatisk frem PDF-filene

Dette ble brent på en CD, sammen med mekanisme for automatisk start. Installasjonsfiler for Acrobat Reader på et par forskjellige språk ligger også med, om mottageren allerede ikke har denne.

Tilbake til toppen av siden


 

Copyright © 2015 Vidar Nakling

Microsoft and Windows are registered trademarks of Microsoft Corporation.