Hovedsiden  Infosiden Spill Vidar Nakling
www.nakling.no

Donaldmønster - spill i Excel 

er tilegnet Don Rosa og Carl Barks  og er med som:

I en leseroppgave i Donald Duck & Co for noen år siden var denne oppgaven presentert:

Oppgaven var: Bruk en blyant og pek på tallene i riktig rekkefølge. Tallene sto tilfeldig plassert og spesielt det at det var forskjellige størrelser på tallene gjorde denne oppgaven mye tyngre enn en skulle tro.

Å løse en slik oppgave med papir og blyant er som å selge strikk i metervis, det er fristende å tøye forholdene litt. Hvem vet om du virkelig fant 35?. Dessuten, etter noen runder husker du rekkefølgen. Dermed ble Excelutgaven født:

Den fyller ut tabellen på nytt hver gang, og teller opp at du klikker på riktig rute i riktig rekkefølge.  I tillegg tar den tiden og minner deg på hva neste tall er. En av døtrene mine ville ha en ti-på-topp-liste også og den kom på eget ark med en del interessant Excel-navigering og -sortering. Let gjerne gjennom koden etter godbiter - det er f. eks. en del click-event behandling her. Og mange finner selve oppgaven ganske besettende.

Etterord 2011: Nå har døtrene for lengst flyttet hjemmefra, men stadig nye generasjoner koser seg med et mye mer enn ti år gammelt Excelspill.

Enjoy!

Last ned Donaldoppgave.xls

 

 

 

Tilbake til toppen av siden


Copyright © 2015 Vidar Nakling

Microsoft and Windows are registered trademarks of Microsoft Corporation.