Hovedsiden   Om disse sidene Vidar Nakling
www.nakling.no

Om....

Redigering

Det er vel ingen overraskelse at disse sidene er laget med FrontPage (opprinnelig versjon 2000, nå om dagen bruker jeg 6.0 dvs. 2003 ) Jeg er alt for knyttet til Microsofts Office-familie til å velge noe annet. Men, både for å være litt bitfikler, og fordi det er begrensninger også i FrontPage, pusler jeg litt direkte med HTML-koden her og der.

Nettleser

Sjansene er store for at du som Microsoftorientert leser allerede bruker Explorer. jeg gjør i alle fall det nå om dagen. Jeg brukte en del ressurser, dvs tid, på å sjekke at alle sidene lot seg lese med Netscape også, men har latt det være i det siste. Opera eller FireFox bruker jeg sjelden, og har ikke prøvd mot disse sidene. (Men bevares, Opera-konseptet med lite footprint, effektiv og biblioteksgjerrig kode som går raskere enn alt annet - det tiltaler meg.)

Edit 2015: De fem-seks siste årene har jeg nesten utelukkende brukt Firefox, og IE bruker jeg bare for å sjekke kompatibilitet. Chrome? - nei takk!

Det som forsvant

Jeg har alltid hatt et ønske om å dele kunnskaper og erfaringer med likesinnede. Tidligere inneholdt disse sidene mange programtips, gjennomgang av teknikker, litteraturreferanser og andre godbiter.

Mye av dette lærestoffet ble etter hvert ganske gammelt, og siden jeg ikke har kapasitet til å vedlikeholde eller oppdatere det, ble mesteparten tatt bort høsten 2005.

Det ligger likevel mange komplette demonstrasjonsløsninger på disse sidene, som illustrerer både grunnleggende og avanserte VBA-teknikker.

Beskrivelser og filer for nedlastning finner du fra infosiden.

Programkode

Kodeeksemplene i websidene (de som er igjen) er skrevet med bare linjeskift mellom linjene, for at det skal stå tett og godt på skjermen. Jeg har ingen problemer med å kopiere  og lime inn i VBA-editor. Jeg fikk en klage en gang om at linjeskiftene ble borte og at klageren måtte sette inn linjeskift selv, men har ikke klart å reprodusere det tilfellet. Jeg hører gjerne fra deg om du opplever noe tilsvarende.

Tilbake til toppen av siden


Copyright © 2015 Vidar Nakling

Microsoft and Windows are registered trademarks of Microsoft Corporation.